Što je TRX? Vrlo često čujem kao instruktor to pitanje.TRX kao rekvizit i način treninga izmislila je američka vojska kako bi omogućila održavanje kondicije i forme svojih vojnika u raznim situacijama na terenu.Vrlo brzo postaje revolucionarna metoda treninga vlastitom težinom te se primjenjuje u individualnom i grupnom treningu.

 

Karike predstavljaju novu metodu treninga koja obuhvaća treniranja raznih motoričkih sposobnosti. TRX ili trening “suspenzije (viseći trening)” omogućuje vježbaču izvođenje velikog broja funkcionalnih vježbi kojim se razvija stabilnost,snaga trbušnih i leđnih mišića,mišića važnih za stabilizaciju kralježnice,ravnoteža,pokretljivost te fleksibilnost.

Zbog svoje specifičnosti te jednostavnosti pronalazi brojni način primjene u pripremama sportaša,u post rehabilitaciji i rehabilitaciji raznih ozljeda te kao pomoć podizanje kvalitete života neuroloških bolesnika.

Trening “budi” kompletnu muskulaturu kao i cjelokupni centralni živčani sistem vježbača pa je time namijenjen cjelokupnoj populaciji rekreativaca,sportaša,umirovljenika,mladih te čak i djece.

Osobno, posebno bih preporučila TRX trening osobama koje puno sjede i čiji su leđni mišići oslabljeni ,osobama koje na “zabavniji” način žele izgubiti višak kilograma te u tom procesu podići funkcionalno stanje organizma na višu razinu.

S obzirom na to da vježbač u svakom trenutku može smanjiti ili povećati intenzitet treninga te ga u svakom momentu prilagoditi sebi, ne postoji razlog zašto ne probati ovaj specifičan ,zabavan ali nadasve funkcionalan način treninga.

Uz pomoć stručne osobe rezultati su zagarantirani!