sasa fazlić

Rođen sam 06.12. 1986. godine u Zagrebu i već od malih nogu sport je bio i ostao sastavni dio mog života.

Kao dijete pohađam školu športa gdje zapravo prvi puta otkrivam svoju sklonost ka sportovima i tu se rađa ljubav koja je i dan danas prisutna. Vrlo brzo nakon toga pohađam školu skijanja te od tad aktivno skijam.

Moji prvi ozbiljniji treninzi počinju velikim i malim nogometom međutim ubrzo prestajem sa 16 godina zbog moje prve velike ljubavi a to je teretana i trening opterećenjem. Paralelno s teretanom upisujem boks kojim sam se aktivno bavio i natjecao. Upravo zahvaljujući boksu i ostalim borilackim sportovima kojima sam se bavio (hrvanje,thai boks) polako počinjem uviđati nužnost kondicijske pripreme u sportovima te se polako educiram u tome smjeru.

Sa 20 godina prestajem aktivno boksati i u potpunosti se posvećujem  proučavanju i testiranju intervalnih treninga, radu s girjama i funcionalnom fitnessu koji su tada bili relativni noviteti i  tek u povojima u Hrvatskoj.

S obzirom na svoju avanturističku narav u svojoj 23. godini prijavljujem se u vojsku gdje mi moja saznanja u fitnessu i sportu općenito omogućavaju da postižem zapažene rezultate na razno raznim obukama i natjecanjima.

Sudjelujem u raznim cross utrkama, natjecanjima fizičke spreme, natjecanjima za najboljeg vojnika te vojno-policijskom crossfit natjecanju “Viribus Unitis”. Zahvaljujući uspješnosti i postignutim rezultatima zadnje 4 godine vojne karijere služim u Počasno zaštitnoj bojni.

Paralelno s vojskom u slobodno vrijeme radim kao freelance osobni trener.

U 2016. godini želim završiti svoju vojnu karijeru te upisujem “Fitness učilište” koje uspješno završavam i stječem titulu “Instruktor fitnessa u teretani”.

S obzirom na široku primjenu svog stečenog znanja i iskustva koje sam stekao pripremajući sebe ali i druge kao svoje specijalnosti bih naveo:

-razvoj jakosti i snage

-rehab/prehab

-razvoj energetskih kapaciteta

-funkcionalni fitness

-zdravstveni fitness

 

Cilj mi je razvijati se i dalje na svim poljima ali s naglaskom na zdravstveni fitness, tjelesnoj rekompoziciji te u rehab/prehab polju jer prije svega volim pomagati ljudima te im omogućiti da žive i uživaju u životu bez ikakvih bolova ili zdravstvenih tegoba.